• 1
 • Αρχική
 • αγωνισματα
 • Κανονισμοί Τριάθλου

 

Κανονισμοί Τριάθλου:

 • Οι αθλητές μπορούν να εισέλθουν στην ζώνη αλλαγών το αργότερο μέχρι 15 λεπτά πριν την έναρξη του τριαθλητικού αγώνα.

 • Οι κριτές του αγώνα βεβαιώνουν ότι οι αθλητές πριν μπουν στην ζώνη αλλαγής έχουν όλο τον εξοπλισμό ακέραιο. Συγκεκριμένα, ότι φέρουν κράνος ποδηλασίας, chip χρονομέτρησης, σκουφάκι. Ελέγχεται επίσης ότι λειτουργούν τα φρένα του ποδηλάτου. Εντός της ζώνης αλλαγής και πριν την έναρξη, ελέγχουν για τη σωστή και πλήρη τοποθέτηση των αυτοκόλλητων νούμερων.

 • Όλο το ποδηλατικό μέρος είναι non-drafting, δηλαδή για να πραγματοποιηθεί προσπέραση θα πρέπει το ένα ποδήλατο με το άλλο να έχουν απόσταση 12 μέτρων. Σε περίπτωση drafting ο αθλητής θα αποκλείεται αυτόματα.

 • 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα πρέπει όλοι οι αθλητές να μαζευτούν στην pre-race area όπου θα γίνει η τεχνική ενημέρωση του αγώνα. Τυχόν καθυστέρησή τους καθιστά ευθύνη τους την γνώση των κανονισμών και ιδιαιτεροτήτων του αγώνα και των διαδρομών.

 • Η έναρξη του αγώνα γίνεται με την αντίστροφη μέτρηση και τον ήχο κόρνας. Αν κάποια εκκίνηση είναι άκυρη, αυτό επιφέρει ποινή 1 λεπτό στον αθλητή μέσα στην ζώνη αλλαγής, στην ειδική θέση penalty box.

 • Οι αθλητές δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν βοηθητικά μέσα προώθησης ή αναπνοής κατά την κολύμβηση.

 • Η οργανωτική επιτροπή επιτρέπει τη χρήση στολής μέχρι 4 χιλιοστά.

 • Οι αθλητές πρέπει να κατέβουν από το ποδήλατο κατά την είσοδό τους στην ζώνη αλλαγής. Στον ειδικό τάπητα, επιτρέπεται μόνο να προωθούν το ποδήλατο με το χέρι και όχι να βρίσκονται πάνω σε αυτό.

 • Οι αθλητές δεν ανεβαίνουν στο ποδήλατο μέχρι να βγουν από την ζώνη αλλαγής. Στον ειδικό τάπητα, δεν επιτρέπεται να ανέβουν στο ποδήλατο.

 • Οι αθλητές πρέπει να έχουν δεμένο το κράνος τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ποδηλατικού σκέλους και μέχρι να αφήσουν τα ποδήλατά τους στην ζώνη αλλαγής.

 • Το κολυμβητικό σκέλος οριοθετείται με σημαδούρες. Όποιος αθλητής δεν κολυμπά στην σωστή πορεία που ορίζουν οι σημαδούρες, δέχεται σύσταση να επανέλθει στη σωστή διαδρομή. Τυχόν μη συμμόρφωση επιφέρει ακύρωσή του.

 • Όλοι οι αθλητές οφείλουν να σέβονται τους συναθλητές τους.

 • Κάθε αθλητής έχει τον δικό του χώρο στην ζώνη αλλαγής. Όλα τα πράγματα πρέπει να είναι τοποθετημένα μέσα στο καλαθάκι, ενώ το κράνος τοποθετείται στο τιμόνι του ποδηλάτου. Άλλα πράγματα ή αθλητικά σακίδια απαγορεύονται μέσα στη ζώνη αλλαγής. Σε περίπτωση ακαταστασίας του χώρου που προκαλείται από κάποιον αθλητή, η ποινή είναι 10 δευτερόλεπτα.

 • Κάθε αθλητής αγωνίζεται μόνος του και απαγορεύεται εξωτερική βοήθεια. Ρητώς απαγορεύεται να εισέλθει στη ζώνη αλλαγής, ξένο προς τους συμμετέχοντες άτομο.

 • Αν κάποιος αθλητής δεν δύναται να ακολουθήσει τους κανόνες του αγώνα μπορεί να πραγματοποιηθεί αποβολή του.

 • Σκυταλοδρομία: 1) ο πρώτος αθλητής βγαίνει από τη θάλασσα και μπαίνει στη ζώνη αλλαγής (στον ειδικό τάπητα – χώρο αλλαγών) όπου παραδίδει το τσιπάκι χρονομέτρησης για να ξεκινήσει ο δεύτερος αθλητής το ποδήλατο, ουσιαστικά δίνοντάς του τη σκυτάλη 2) ο ποδηλάτης ολοκληρώνει το ποδηλατικό σκέλος και φτάνοντας στον ειδικό τάπητα – χώρο αλλαγών επί της ζώνης αλλαγής, παραδίδει το τσιπάκι του για να φύγει ο τελευταίος αθλητής. 3) ο τελευταίος αθλητής ολοκληρώνοντας το δρομικό σκέλος φτάνει στην αψίδα τερματισμού όπου και τερματίζει. Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν σωστά οι αλλαγές, η ποινή είναι 10 λεπτά.

 • Όλοι οι αθλητές πρέπει να φέρουν σε εμφανές σημείο το νούμερό τους (στο μπράτσο τους, κάτω από την σέλα του ποδηλάτου και στην τριαθλητική τους ζώνη).

 • Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να φοράνε σκουφάκι της διοργάνωσης κατά το κολυμβητικό σκέλος. Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί αυτός ο κανονισμός, ο αθλητής θα αποβάλλεται από τον αγώνα.


Μεγάλοι Χορηγοί Διοργάνωσης

       ZAGORI GR blue               COS LOGO EN TG ST REG 4C PS 

       Screenshot 2018 07 03 11.31.30                 OPAP CORPORATE LOGO GR

 


Θεματικοί Χορηγοί

                                       

    carglass     suunto       BUFF logo   Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα  ostraconmed  COCOMAT     COCO MAT bike      PowerBarLogo 2018 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για dna nutricoach  Î‘ποτέλεσμα εικόνας για zealots of nature logo  Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα       Μεγάλοι Έμπρακτοι Υποστηρικτές

 

blue star logoo v1      mineta logo v1             microsport logo

              orsero           Î‘ρχική      Î‘ποτέλεσμα εικόνας για keridis works                             


   runmore 1 


        SUP Event by                                           Υποστηρικτές City Running

        BIC-SPORT Logo-HR                             Christodoulou elepsa elnisos el     

                                                                                            «Τρεις Ελληνικές, μικρές, οικογενειακές, επαρχιακές επιχειρήσεις… “τρέχουν” μαζί και δείχνουν το δρόμο»


 


    logo 4 epoxes    

triathlon 600x100

logo newsletter

 


 Πρόθυμοι Υποστηρικτές

 Lalizas logo sloganonezipperBiokinisi LogoDUST CREAM LOGOgourgourakiaLOGOntanos logo  itbiz logo  plastika syrou logoMaistrali Group logo v2  maistrali carrental 200x200 002   logo syros express   kteo syroudavaris logo v2  Matcha Maiden Logo SquareBIC-SUP LogoDiamond-HR

swimmingshop logo proofmyathlete

 

Αρωγοί


apson LOGO  Lifeguard   TrLogo website shadow v2 logo oftc MELISSA LOGO marathon bikes

 

Χορηγοί Επικοινωνίας


EPTlogo   ΕΡΑ Σπορ transparent    COSTV LOGO ST ONBRIGHT BOX CMYK       sportfm946   Screenshot 2018 05 29 16.41.19

  rnflogo     iRun logo web 01 NEW   

 logo koini gnomi   go2syros           SyrosToday logo naxostimes logoatlantea logologo travel guide v2

                CYCLADES24 SITE  logo syros sports  sportcyclades logo c24 2  μεσόγειος στο κόκκινο

Media Partner


Αποτέλεσμα εικόνας για innews logo

 

Υπό την Αιγίδα                                               Με την έγκριση


LOGO GGA copy eot          EOMOP Logo                                       KOE Logo         

Με την Υποστήριξη


                  EC REP EL    EP Signature RGB EL

 

Screenshot 2018 07 03 11.38.40

London Triathlon Show

PhotoGallery