• 1
  • Αρχική
  • αγωνισματα
  • Open Water Swimming (0.5K, 3,5K, 5,5K)

Open Water Swimming

Κολυμβητικός Παράπλους Ανοικτής Θάλασσας (Open Water Swimming)

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 (07.50 - 11.00)

5.5 km

Αφετηρία: Φάμπρικα

Τερματισμός: Μ. Γιαλός- Άγιος Αντώνιος

 

3.5 km

Αφετηρία: Αχλάδι

Τερματισμός: Μ. Γιαλός- Άγιος Αντώνιος

 

0.5 km

Αφετηρία: Άγιος Αντώνιος

Τερματισμός: Μ. Γιαλός- Άγιος Αντώνιος

 

 

Θέση: Κοινός τερματισμός όλων των αποστάσεων στην θέση Άγιος Αντώνιος -Μέγα Γιαλός. Πρόκειται για έξοδο σε αμμώδη παραλία και τερματισμός εντός θαλάσσης με πέρασμα από αψίδα χρονομέτρησης.

Εκκίνηση της μεγάλης απόστασης (5,5k) από την επίσης αμμώδη παραλία της Φάμπρικας. Η Εκκίνηση θα δοθεί με τους αθλητές να βρίσκονται όρθιοι στην άμμο εντός θαλάσσης (το νερό στη γάμπα) και με κορδέλα εκκίνησης πίσω από την οποία θα βρίσκονται άπαντες.

Μόλις δοθεί η εκκίνηση, θα τρέξουν στο σημείο που επιθυμούν να ξεκινήσουν κολύμπι προς την πρώτη σημαδούρα.

Εκκίνηση της μεσαίας απόστασης (3,5k) από την επίσης αμμώδη παραλία της Αχλάδις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Οι αθλητές αυτής της διαδρομής θα κινηθούν προς ενσωμάτωση στον κορμό των αθλητών της μεγάλης διαδρομής ακριβώς στην έξοδο του όρμου (με υπολογισμό ώστε να ενσωματωθούν ακριβώς πίσω από τους πρώτους της μεγάλης διαδρομής).

Εκκίνηση της μικρής απόστασης (0,5k) από την αμμώδη παραλία του Αγίου Αντωνίου, παραπλεύρως του τερματισμού, με τριγωνική κίνηση εντός του όρμου, χωρίς όμως να ενοχλεί η κίνηση αυτών των αθλητών, εκείνους που έρχονται προς τερματισμό των άλλων δύο αποστάσεων. Πρόκειται επίσης να γίνει ενσωμάτωση των γρήγορων πίσω από τους πρώτους, ώστε να ακολουθήσει ένας τερματισμός με διαχωρισμό των αθλητών από το χρώμα στα σκουφάκια τους.

Προθέρμανση: Η προθέρμανση των αθλητών θα ξεκινήσει 20 λεπτά πριν την εκκίνηση και για 15 λεπτά. Η Τεχνική ενημέρωση θα προηγηθεί της προθέρμανσης, συνολικά 35 λεπτά πριν την εκκίνηση και για 15 λεπτά, μέχρι την έναρξη της προθέρμανσης.

Σήμανση διαδρομής: Η πρώτη (3,5k και 5,5k) και η τελευταία σημαδούρα των διαδρομών, θα είναι χρώματος κόκκινου. Όλες οι ενδιάμεσες των δύο μεγάλων διαδρομών θα είναι χρώματος κίτρινου.
Στη μικρή απόσταση θα είναι όλες οι σημαδούρες κόκκινες.
Κόκκινο χρώμα στη σημαδούρα σημαίνει πέρασμα από τη σημαδούρα δεξιόστροφα, δηλαδή έχοντας τη σημαδούρα στο δεξί μας ώμο.
Κίτρινη σημαδούρα σημαίνει ότι είναι απλά δείκτης διαδρομής και αρκεί να περάσουμε κοντά σε αυτή (10 μέτρα εκατέρωθεν εκείνης) από όποια πλευρά επιθυμούμε.
Όλες οι σημαδούρες θα έχουν ύψος μεγαλύτερο του 1,5 μέτρου και συνολικά στη μεγάλη διαδρομή θα είναι 12.

Υδροδοσία: Σταθμός επιθαλάσσιας υδροδοσίας θα υπάρχει περίπου στο μέσο της μεγάλης διαδρομής και περίπου 500 μέτρα μετά την ενσωμάτωση της μεσαίας απόστασης. Οι κολυμβητές δεν θα επιτρέπεται να ακουμπήσουν στην εξέδρα ή το σκάφος του σταθμού.

Έξοδος αθλητών: Τους αθλητές, μετά το πέρασμα από την αψίδα του τερματισμού, θα υποδέχονται στην παραλία εθελοντές, που θα τους αναζωογονούν με νερό και χυμό.

Τσάντες αθλητών: Ο κάθε κολυμβητής θα έχει από τη διοργάνωση μια τσάντα αριθμημένη (μοναδικός αριθμός αθλητή) εξωτερικά. Όλες οι τσάντες των κολυμβητών των δύο μεγάλων αποστάσεων, θα παραληφθούν στο σημείο εκκίνησης του αγώνα τους (Φάμπρικα, Αχλάδι, Άγιος Αντώνιος) μία ώρα πριν την εκκίνηση. Κατόπιν και πριν την εκκίνηση, θα τοποθετηθούν από τους αθλητές κλειστές εντός ειδικής μπαγκαζιέρας και θα μεταφερθούν στον τερματισμό.

Κατόπιν του τερματισμού του ο κάθε κολυμβητής θα μπορεί με την επίδειξη του αριθμημένου σκουφιού του να παραλάβει από τους εθελοντές στη μπαγκαζιέρα μόνο την τσάντα με τον αριθμό του.
Προϋπόθεση για την απόκτηση του Athletes Kit είναι η συμμετοχή και η παρουσία του αθλητή την ημέρα του αγώνα, πριν την εκκίνηση στο σημείο εκκίνησης.
Για τις εγγραφές της τελευταίας στιγμής, το Athletes Kit μπορεί να μην περιλαμβάνει πλήρες περιεχόμενο.
Οι αθλητές που θα εγγραφούν και δεν θα προσέλθουν στην αφετηρία, δεν θα δικαιούνται να λάβουν το Atletes kit κατόπιν του αγώνα.

Ασφάλεια γενικά: Όλοι οι κολυμβητές θα φορούν ειδικό αριθμημένο (μοναδικό αριθμό ο καθένας) σκουφί της διοργάνωσης, το οποίο θα έχει χρώμα αναγνωρίσιμο στη θάλασσα από μακριά.
Θα προηγηθεί τεχνική ενημέρωση τόσο για τη σήμανση των διαδρομών αλλά κυρίως για θέματα ασφάλειας. Θα τονιστεί ότι αν κάποιος αθλητής χρειαστεί βοήθεια, σταματά, γυρνά ανάσκελα και σηκώνει το χέρι ώστε να τον δει η ομάδα βοήθειας στη θάλασσα.
Πρόκειται να δοθούν, ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας, ειδικές σημαδούρες με ζώνη μέσης - χρώματος πορτοκαλί - τις οποίες υποχρεωτικά θα φέρουν οι αθλητές σε όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής διαδρομής τους και μέχρι τον τερματισμό τους, ώστε η θέση του κάθε αθλητή να είναι εμφανής από πολύ μακριά. Αθλητής που θα τερματίσει χωρίς τη σημαδούρα του, δεν είναι δυνατόν να ανέβει στο βάθρο της 1ης τριάδας.

Ασφάλεια στη θάλασσα: Η ασφάλεια στη θάλασσα θα έχει τρία επίπεδα.
Πρώτο επίπεδο, εσωτερικά (στην πλευρά της ακτής) της νοητής γραμμής των κολυμβητικών διαδρομών, θα κινούνται κανό με ναυαγοσώστες της lifeguard Hellas.
Δεύτερο επίπεδο, εξωτερικά (στην αντίθετη πλευρά από την ακτή) της νοητής γραμμής των κολυμβητικών διαδρομών, θα βρίσκονται 10-12 αγκυροβολημένα σκάφη (κατά προτίμηση φουσκωτά), τα οποία εκτός του ότι θα ορίζουν και τον κολυμβητικό διάδρομο (ανάμεσα στη γραμμή αυτών και εκείνη των σημαδούρων) θα βρίσκονται ανάμεσα από σημαδούρα σε σημαδούρα και θα είναι έτοιμοι εθελοντές να βοηθήσουν σε περίπτωση ανάγκης.
Τρίτο επίπεδο, εξωτερικά και της νοητής γραμμής των αγκυροβολημένων σκαφών, θα κινούνται 2 φουσκωτά σκάφη με Ιατρό αγώνα, εξοπλισμό βοήθειας και μεταφοράς, εξοπλισμό επικοινωνίας. Επίσης, σκάφος του Λιμενικού θα πλέει με στόχο τον αποκλεισμό περίπτωσης εισαγωγής στη διαδρομή παραπλεόντων σκαφών.

Ασφάλεια στη στεριά: Ειδικό για τη διοργάνωση νοσοκομειακό όχημα θα βρίσκεται στην εκκίνηση το πρωί και στον τερματισμό στη συνέχεια, σε ειδική θέση για άμεση προσέγγιση σκάφους και διακομιδή ανθρώπου που χρειάζεται βοήθεια.
Το Νοσοκομείο θα είναι σε επιφυλακή.
Η διαδρομή στεριάς, παραλλήλως του παράπλου, θα έχει ελεγχόμενη κυκλοφορία ενός ρεύματος ώστε να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση οχήματος πρώτης ανάγκης παραλλήλως της κίνησης θεατών.

Χρονομέτρηση: Όλοι οι κολυμβητές όλων των αποστάσεων, θα φέρουν στο χέρι ειδικό εξοπλισμό χρονομέτρησης που θα λάβουν με το τσαντάκι της διοργάνωσης και θα επιστρέψουν κατά την έξοδό τους από τη θάλασσα στον εθελοντή που θα τους σκουπίσει.
Συμμετοχές: Οι συμμετοχές που θα γίνουν δεκτές κατά την πρώτη διοργάνωση, θα έχουν ως ανώτερο όριο συνολικά τις 300 (100 στη μεγάλη απόσταση και 200 στις άλλες δύο).
Βράβευση: Κάθε κολυμβητής που θα τερματίσει εντός χρόνου και σύμφωνα με τους κανονισμούς της διοργάνωσης θα λάβει μετάλλιο συμμετοχής.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ βράβευσης: χωρίς WETSUIT
- Γενική κατηγορία αντρών και γυναικών
- Ηλικιακές κατηγορίες

ΑΝΤΡΕΣ
Μ1 έως 19 χρονών

Μ2 20-29 χρονών
Μ3 30-39 χρονών
Μ4 40-49 χρονών
Μ5 50-59 χρονών
Μ6 60+ χρονών

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
W1 έως 19 χρονών

W2 20-29 χρονών
W3 30-39 χρονών
W4 40-49 χρονών
W5 50-59 χρονών

W6 60+ χρονών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ βράβευσης: με WETSUIT
- Γενικές κατηγορίες αντρών και γυναικών

Για να συμπληρωθεί μία ηλικιακή κατηγορία απαιτούνται τουλάχιστον 4 συμμετοχές. Σε αντίθετη περίπτωση οι αθλητές μίας κατηγορίας μεταφέρονται αυτόματα στην επόμενη ηλικιακή κατηγορία. Οι νικητές της γενικής κατηγορίας εξαιρούνται από τις βραβεύσεις των ηλικιακών κατηγοριών.

Θεατές: Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παραβρεθούν στην εκκίνηση και στον τερματισμό, δεν θα μπορούν όμως να κινηθούν με μηχανοκίνητο όχημα παρά μόνο με ποδήλατο στο παράκτιο οδικό δίκτυο, ώστε να παρακολουθήσουν τους κολυμβητές στη διάρκεια της προσπάθειας, κυρίως στην ευθεία του Μέγα Γιαλού.
Κριτές: Οι κριτές του κολυμβητικού αγώνα θα είναι 12 και θα βρίσκονται στην εκκίνηση και αφετηρία, καθώς και στα αγκυροβολημένα σκάφη. Ο αλυτάρχης του αγώνα θα βρίσκεται στο ένα από τα δύο φουσκωτά παραπλέοντα σκάφη ώστε να επέμβει σε κάθε περίπτωση που θα αναφερθεί.
Τυχόν ενστάσεις θα γίνονται δεκτές μόνο κατά τον τερματισμό και μόνο για την επόμενη μία ώρα στον αλυτάρχη του αγώνα.

Κόστος εγγραφής - Entry fee (περιλαμβανομένης ασφάλισης)

Πρόκειται να εφαρμοστεί εμπορική πολιτική επιβράβευσης γρήγορης προνομιακής εγγραφής – early bird, αλλά και επιβράβευση των προεγγεγραμμένων αθλητών. Θα υπάρξουν τέσσερις τιμές εγγραφών. Αθλητές που κατά το άνοιγμα των προεγγραφών έχουν ήδη δηλώσει τη βούλησή τους να είναι κοντά στη διοργάνωση, εξασφαλίζουν αυτόματα το πιο οικονομικό πακέτο εγγραφής του στα αγωνίσματα της διοργάνωσης. Θα ακολουθήσουν οι early bird εγγραφές που θα ολοκληρωθούν στις 31.1.2018 και οι last call εγγραφές έως 20.6.2018. ενημερωθείτε πλήρως για το τιμολόγιο αγώνα στον Τιμοκατάλογο αθλητικών δραστηριοτήτων του 3rd TRIMORE Syros Triathlon.Όλοι οι αθλητές που θα εγγραφούν σε οποιοδήποτε άθλημα του event, θα απολαύσουν το προνόμιο της ακτοπλοϊκής μετακίνησής τους προς και από το νησί μαζί με το/η συνοδό τους (ένα ή και παραπάνω άτομα) και το όχημά τους με 50% έκπτωση μέσω της Blue Star (υποστηρικτής της διοργάνωσης), καθώς και άλλα προνόμια που θα εξασφαλίσει η διοργάνωση.

Η συμμετοχή του κάθε αθλητή γίνεται με την συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής που βρίσκεται στο www.syrostriathlon.gr

 

 

Open Water Swimming - 0.5k | 3.5k | 5.5kΜεγάλοι Χορηγοί Διοργάνωσης

       ZAGORI GR blue               COS LOGO EN TG ST REG 4C PS 

       Screenshot 2018 07 03 11.31.30                 OPAP CORPORATE LOGO GR

 


Θεματικοί Χορηγοί

                                       

    carglass     suunto       BUFF logo   Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα  ostraconmed  COCOMAT     COCO MAT bike      PowerBarLogo 2018 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για dna nutricoach  Î‘ποτέλεσμα εικόνας για zealots of nature logo  Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα       Μεγάλοι Έμπρακτοι Υποστηρικτές

 

blue star logoo v1      mineta logo v1             microsport logo

              orsero           Î‘ρχική      Î‘ποτέλεσμα εικόνας για keridis works                             


   runmore 1 


        SUP Event by                                           Υποστηρικτές City Running

        BIC-SPORT Logo-HR                             Christodoulou elepsa elnisos el     

                                                                                            «Τρεις Ελληνικές, μικρές, οικογενειακές, επαρχιακές επιχειρήσεις… “τρέχουν” μαζί και δείχνουν το δρόμο»


 


    logo 4 epoxes    

triathlon 600x100

logo newsletter

 


 Πρόθυμοι Υποστηρικτές

 Lalizas logo sloganonezipperBiokinisi LogoDUST CREAM LOGOgourgourakiaLOGOntanos logo  itbiz logo  plastika syrou logoMaistrali Group logo v2  maistrali carrental 200x200 002   logo syros express   kteo syroudavaris logo v2  Matcha Maiden Logo SquareBIC-SUP LogoDiamond-HR

swimmingshop logo proofmyathlete

 

Αρωγοί


apson LOGO  Lifeguard   TrLogo website shadow v2 logo oftc MELISSA LOGO marathon bikes

 

Χορηγοί Επικοινωνίας


EPTlogo   ΕΡΑ Σπορ transparent    COSTV LOGO ST ONBRIGHT BOX CMYK       sportfm946   Screenshot 2018 05 29 16.41.19

  rnflogo     iRun logo web 01 NEW   

 logo koini gnomi   go2syros           SyrosToday logo naxostimes logoatlantea logologo travel guide v2

                CYCLADES24 SITE  logo syros sports  sportcyclades logo c24 2  μεσόγειος στο κόκκινο

Media Partner


Αποτέλεσμα εικόνας για innews logo

 

Υπό την Αιγίδα                                               Με την έγκριση


LOGO GGA copy eot          EOMOP Logo                                       KOE Logo         

Με την Υποστήριξη


                  EC REP EL    EP Signature RGB EL

 

Screenshot 2018 07 03 11.38.40

London Triathlon Show

PhotoGallery